דיזיינז
מרפסת פנטאוז עם נוף אורבני

גינה במרפסת בבניין יוקרתי בתל אביב בשיתוף עם האדריכל ז'אן קלוד בק ע"י: גנן על הגג

בפרויקט תכננו גינה במרפסת בגודל 16 מ"ר, כדי שתייצר עבור הדיירים חלל חם, ירוק, אלגנטי ומעוצב. לצד הצמחייה הירוקה הקמנו דק מעץ טיק טבעי, שמטפס לאורך הקיר והתקרה ויוצר חלל חוץ מעוצב להפליא, נעים ולא אטום מידי. התקרה, שהונמכה והוצרה בעקבות רוחב הדק, אפשרה לנו להחביא את מנועי המזגנים וליצור שני כיסים צדדיים אותם מילאנו בתאורת לד חמה ומלטפת. במהלך חשיפת קיר הבטון, נתגלו הלבנים המיוחדות, שנצבעו על ידינו בלבן ותרמו רבות לעיצוב המודרני הכללי של המרפסת.

חזון הלקוח

הדיירים שגרים בדירה ביקשו שנייצר עבורם חלל טבעי וירוק שיהווה מפלט בין כל השטחים האורבניים והבטון שמקיף אותם בתל אביב. מה שהיה חשוב עבורם במיוחד הוא החמימות והאינטימיות של המרפסת, שזה יהיה מקום שנעים לשבת בו בנוחות ולפתוח ולסגור בו את היום. בנוסף, הדיירים אוהבים אלמנטים טבעיים לכן היה חשוב לנו להשתמש בעץ טבעי ולייצר אווירה שמדמה חלל חוץ טבעי ככל הניתן.

פרטי הפרויקט

  • עיר\ישוב: תל אביב
  • המתחם המעוצב: מרפסת פרטית
  • גודל השטח המעוצב: 16 מ"ר
  • סגנון עיצוב: סגנון אורבני טבעי
זווית צילום של כיסאות לבנים וכניסה לבית בגינת גג מעוצבת

הדיירים שגרים בדירה ביקשו שנייצר עבורם חלל טבעי וירוק שיהווה מפלט בין כל השטחים האורבניים והבטון שמקיף אותם בתל אביב. מה שהיה חשוב עבורם במיוחד הוא החמימות והאינטימיות של המרפסת, שזה יהיה מקום שנעים לשבת בו בנוחות ולפתוח ולסגור בו את היום.

זווית צילום מפנים הבית של גינת גג מעוצבת

במרפסת מוקמו מספר מצומצם של מקומות ישיבה ליצירת אווירה נעימה ולא עמוסה – אך פונקציונלית.

זווית צילום מהצד המציגה פינת ישיבה בגינת גג מעוצבת

בהתחשב בגודל המרפסת – שולב שולחן אוכל קטן אך פונקציונלי שמשתלב בעיצוב הכולל של המרפסת.

זווית צילום אלכסונית לכיוון פנים הבית מגינת גג מעוצבת

לצד הצמחייה הירוקה הקמנו דק מעץ טיק טבעי, שמטפס לאורך הקיר והתקרה ויוצר חלל חוץ מעוצב להפליא, נעים ולא אטום מידי. התקרה, שהונמכה והוצרה בעקבות רוחב הדק, אפשרה לנו להחביא את מנועי המזגנים וליצור שני כיסים צדדיים אותם מילאנו בתאורת לד חמה ומלטפת.

גנן על הגג גנן על הגג

גנן על הגג הינה חברה וותיקה המתמחה בעיצוב גינות ומרפסות גג בעיצובים מרהיבים.

פניה למבצע הפרויקט